FX-FILES

Prijava

5 jednostavnih načina za produljenje baterije

Istaknuto 5 jednostavnih načina za produljenje baterije

Mobitel cijelo vrijeme u džepu i onda kada mi najviše treba imam tek 10% baterije, koja ubrzano nestaje jer mi je potrebna navigacija... poznat scenarij? Iz nekom misterioznog razloga uvijek je tako, kada je najviše potreban tada ga nema...
Nitko nikad nije rekao da ga baš briga što mu je mobitel prazan...

Pametni telefoni su jako korisni uređaji (gadgeti) no baterija im je oduvjek bila mana. Postoji mnogo aplikacija vezanih uz očuvanje baterije no glavninu stvari možete odraditi već sami u postavkama, naime najviše zbog toga ste si i sami krivi, za ubrzano pražnjenje baterije.

 

Najpoznatiji razlog je ta lijepa svjetlina ekrana, postavke svjetlosti ekrana (brightness) je na 100%, smanjite na onoliko koliko je potrebno, uključen WiFi a ne koristite ga, bluetooth uključen a ni nemate bluetooth slušalicu i ostale sitnice koje isišu bateriju u pola dana!

Isključite 4G LTE

LTE je super, puno brži od prosječnih zemaljskih veza, barem ovdje u RH! Dozvoljava korištenje mobilnih veza na cca 15MB/s, no ako trenutno ne koristite 4G za surfanje ili primjerice nije dovoljno jak signal, onda ga isključite. Ili ako Vam uređaj to dozvoljava, isključite samo 4G! 

Iskoristite prednosti nove KitKat GPS odlike

Jedan od zanimljivih odlika novog KitKat-a, je GPS mod za očuvanje baterije! U principu koristi smao WiFi i mobilnu mrežu da determinira Vašu lokaciju, manje je točan nego mod Visokog pozicioniranja no dovoljno je točan za većinu aplikacija kao što su: Foursquare.
Idite na Settings > Location > Mode to change the location mode.

Isključite Google Now glasovne komande

Priznajte da su odlične, ako ste ikad probali glasovne naredbe ne možete reći drugačije! No ako niste nikad to koristili i osjećate se čudno kada samo pomislite na to, najbolje da to jednostavno isključite... Idite na Google Now > Settings > Voice i isključite Hotword detekciju.

Sinkronizirate sve po defaultu, jel?

Koristite sve Google-ove servise i sve se sinkronizira automatski, jel? Super stvar no ubija bateriju maksimalno... Pregledajte da li stvarno potrebujete da se sve nekoliko puta sinc-a u par sati... Uštedite energiju (bateriju) te isključite nepotrebno, idite na: Settings, odaberite svoj Google account pa pod ‘Accounts’ odaberite svoju email adresu. Isključite kvačica an servisima koje ne koristite...

Isprobajte Google-ov "battery monitor" da vidite koje stvari još dominiraju sa crpljenjem baterije

Ugrađeni monitoring baterije je alat koji  vam omogućava da vidite koje apliakcije najviše troše bateriju. bacite oko svako malo ako sumnjate u povećanu potrošnju baterije da vidite da li je uistinu tako te tko je odgovoran za to. Idite na: Settings > Battery i pogledajte stanje.

 

 

Grad Zagreb

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.