FX-FILES

Prijava

Drastično pražnjenje baterije tokom noći?

Brzo, odnosno ubrzano pražnjenje baterije na Vašem androidu je stvar koja nas sve pogađa nakon nekog vremena, to je neizbježno! No kada se desi postoji način kako da se vratimo u normalu.
S jedne strane gledišta normalno je da tako napredan uređaj doslovce jede bateriju no ipak su to uređaji koji se nadograđuju i optimiziraju u cilju smanjenja potrošnje baterije, pa valjda će moći trajati barem jedan dan!?

Za prevenciju ubrzanog pražnjenja baterije, možete isključiti opcije internet konekcije, spajanja na WiFi ili mobilni internet. No najbolji uspjeh je ako shvatite WakeLock, značajka koja je zadužena za kontroliranje CPU (procesora) i ekrana sa strane aplikacija (da li će neka aplikacija ugasiti ekran za 10 sekundi ili će ga postepeno smanjivati (dimm) pa tek nakon minute ugasiti i slično).

Isključivanje aplikacija i procesa koristeći WakeLock može biti dvosjekli mač jer ne znate što točno ti procesi rade te koje aplikacije koriste proces koji ste mislili isključiti.
Jedan od načina je restartati uređaj, ostaviti ga nekih 30tak minuta te tada otvoriti: Settings>Apps> Running te pogledati koje aplikacije su pokrenute i koji procesi su aktivni.
Dva su stadija WakeLock-a, djelomični (CPU) te kompletni (ekran).

Wakelock Detector je aplikacija koja Vam omogućava da uvidite koje aplikacije troše bateriju u stand by modu rada. Te apliakcije možete modificirati tako da im odredite prava i načine pristupa (mreži, wifi, bateriji...) ili u krajnju ruku jednostavno ih izbrisati.

Download apk

Instalirajte gore navedenu aplikaciju te pratite dolje navedene korake:

Wakelock Detector

1. Nakon instalacije, pobrinite se da je baterija napunjena barem na 90%. Wakelock Detector potrebuje nekoliko sati da analizira procese i aplikacije koje koriste WakeLock funkciju.

Wakelock Detector

2. Nakon nekoliko sati, pokrenite Wakelock Detector. Lista aplikacije će biti prikazana na ekranu, sve aplikacije an popisu koriste WakeLock funkciju. Klikom na ikonu koja prikazuje sat prebacujete se na prikaz, aplikacija koje koriste ekran i CPU (procesor), Wakelock.

Wakelock Detector

3. Želite ugasiti apliakciju koja koristi WakeLock funkciju? Kliknite na aplikaciju, tada na info te odaberite Force stop, Disable ili Uninstall.

 Wakelock Detector

Video sadržaj

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 03 Kolovoz 2014 19:54

Grad Zagreb

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.