FX-FILES

Prijava

Samsung Galaxy S5

Peta generacija Samsungovog Galaxyja S donosi mnoga poboljšanja i novosti u odnosu na prethodnika, no vidjeli smo da se ne radi o revolucionarnim promjenama niti o naglom skoku u razvoju. Galaxy S5 je u svakom slučaju logičan korak naprijed i ako se odlučite na kupnju ovog uređaja, možete biti sigurni da imate jedan od najboljih na tržištu, a možda čak i najbolji. Do sada još nismo imali prilike isprobati njegove glavne konkurente, Sony Xperiju Z2 i HTC One M8, pa zbog toga ne bi bilo uputno donositi bilo kakve zaključke glede eventualne usporedbe.

U svakom slučaju, Samsung Galaxy S5 se pokazao kao izvrstan uređaj vrhunskih specifikacija, koji isto tako proizvodi izvrsne fotografije i nudi isto tako izvrsno opće korisničko iskustvo. Mnogima se neće svidjeti njegov dizajn, kao što je to bio slučaj i s prethodnicima, no vidjeli smo da to niti malo nije utjecalo na prodajne rezultate. Oni kojima je dizajn prioritet vjerojatno će se odlučiti na HTC One M8, ali že zato morati žrtvovati objektivno kameru. Ove godine Samsung proizvodi top model otporan na vodu i prašinu, čime slijedi trend koji je lani nametnuo Sony, i time zaokružuje svojevrsnu kompletnost uređaja koja mu je do sada uvijek bila prodajni adut. Tu su i noviteti poput mjerača otkucaja srca i čitača otiska prstiju, što mnogi drugi uređaji nemaju, ali je njihova upotrebljivost i općenito zanimanje šireg kruga kupaca za takve mogućnosti, upitna. Cijena samog uređaja iznosi oko 6000 kuna, ali se u pretplatničkim tarifama operatera uvijek može nabaviti povoljnije.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 142 x 72,5 x 8,1 mm
Masa: 145 grama
Zaslon: 5,1” Super AMOLED 1920 x 1080 točaka, 432 ppi
SoC: Qualcomm Snapdragon 801
CPU: 4x Krait 400 na taktu 2,5 GHz
GPU: Adreno 330
RAM: 2 GB
Interna memorija: 16/32 GB
MicroSD kartice: Da, do 128 GB
Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, GPS, Bluetooth, NFC 3G: HSPA+ 4G: LTE
OS: Android 4.4.2 KitKat

Kamera: 16 MP, 2160p
Prednja kamera: 2 MP/1080p
Baterija: 2800 mAh
Čitač otisaka prstiju
Mjerač otkucaja srca

Prednosti


Vrhunski hardver i performase
Zaslon bez premca
Otpornost na vodu i prašinu
Vrhunska kamera
Baterija iznad prosjeka

Nedostaci

Nema optičku stabilizaciju slike

Grad Zagreb

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.