FX-FILES

Prijava

The Interview, film zbog kojeg će južnokoreanci imati velikih problema!

Istaknuto The Interview, film zbog kojeg će južnokoreanci imati velikih problema!

Kontroverzni film koji je do trena ovog pisanja zaradio više od $18 miliona samo u USA od prodaje filma online do kinematografskih ulaznica oborio je i rekorde u ilegalnom torrent skidanju iz ostalih krajeva svijeta. Što se tiče ostatka svijeta jedino problem imaju stanovnici Južne Koreje.


Naime pojavila se aplikacija koja omogućava preuzimanje filma u DivX kvaliteti optimizirana za Vaš mobilni uređaj, jednostavno i brzo, no problem je što je aplikacija u stvarnosti TROJANAC te vam umjesto filma preuzima podatke bankovnog računa te pohranjuje na servere od kreatora aplikacije.
Detalje o aplikaciji i što to točno ona radi možete saznati od Graham Cluley-a i njegovog bloga na: LINK

McAfee je detektirao aplikaciju kao trojanac odnosno "Android/Badaccents"
Aplikacija nakon instalacije prikazuje da će preuzeti film The Interview no ustvari ono što radi je instaliranje bankovnog trojanca.
Bankovni trojanac koji je inače hostan na Amazonovom Web Serveru ima točnu zadaću a to je vidjeti da li se nalazi tamo gdje bi trebao!!!
Ciljana skupina je: stanovnici Južne Koreje, podaci korejskih banaka te jedne internacionalne banke (City Bank)
U analizi koda navedene aplikacije vidljivo je  sljedeće:

određeni kod radi provjeru da li je uređaj proizveden od strane  삼지연 (Samjiyon) ili 아리랑 (Arirang) 
(proizvođači uređaja u Sjevernoj Koreji) tada navedena aplikacija neće ukrasti podatke te će prikazati grešku na ekranu sa porukom da se nije moguće spojiti na server!
Ovim malware-om je zaraženo oko 20.000 južnokoreanaca.

Ovim putem još jednom upozoravam i skrećem pozornost na instaliranje promotivnih antivirus aplikacija, s obzirom da su aplikacija skupe, a u Hrvata manjak novaca iskoristite promotivne licence te instalirajte antivirus jer, eto nikad se ne zna....
TRENUTNO ISPLATIVA ZAŠTITA JE:
AVG AntiVirus PRO Android Security
71oHvMCHgL. SY300

 

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 31 Prosinac 2014 17:48

Grad Zagreb

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.