FX-FILES

Prijava

Troši vam se baterija? Evo rješenja!

Istaknuto Troši vam se baterija? Evo rješenja!

Trošenje baterije je jedno od najgorih stvari koje se događaju sa svim digitalnim uređajima. S obzirom na njihovu multi-korisnost, veličinu ekrana, ljudsku radoznalost i aktivnost, baterije u prosjeku jedva izdrže dan! Uistinu zapanjujuća tehnologija i mogućnosti u tom uređaju, no nažalost prisiljeni smo nositi sa sobom još jednu bateriju ako pretjeramo sa korištenjem uređaja...
Oni koji ne žele nositi dodatnu bateriju sa sobom koriste razne optimizatore baterije u obliku aplikacija, ili koriste optimizirane ROM-ove.
Ako koristite svoj Android uređaj za igru, razgovore, slušanje muzike, te veliku aktivnost na društvenim mrežama (twitter, facebook, linkedin,...) tada baterija jednostavno neće izdržati jedan dan jer dok svi ti programi u pozadini svako malo troše 4G mrežu da bi Vi bili "up to date", značu u Vašem uređaju je jednostavno zbrka. Nema pravila kada će koja aplikacija probuditi uređaj da bi "skočila na net" i obavijestila vas o novitetima...

S obzirom da nije moguće staviti pravilo da se tweet-ovi provjeravaju svakih 15min ili facebook status bude "čekiran" svakih 30min i slično postoji aplikacija koja omogućava sljedeće: isključuje podatkovnu i wifi mrežu prema vašim postavkama te je uključuje u automatiziranom smislu, recimo svakih 10min i slično.
Navedena aplikacija zove se LeanDroid te je prevedena na hrvatski jezik, evo par sličica da vidite o čemu se radi.

LeanDroid

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 24 Rujan 2014 21:14

Grad Zagreb

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.