FX-FILES

Prijava

5 najboljih antivirusnih programa za Android

Kada pričamo o pametnim telefonima, sigurnost i privatnost je vrlo upitna.
Kako Android platforma postaje sve poznatija i više korištenija sigurnost postaje sve veći problem. Kako neki "virusni experti" kažu: Malware na androidu nije toliko "strašan" kao virusi na računalu, naše mišljenje je da nije loša ideja biti zaštićen! Zabrinutost svakako postoji i biva veće iz dana u dan...

Postojeće prijetnje o kojima pričamo moguće je jednostavno izbjeći koristeći opće poznati Google Play Store te naravno koristeći logiku i mozak tokom surfanja.
Ovdje ćemo sastaviti listu programa koji će Vaš život učiniti sigurnijim a opet neće Vam izbit te nestašne kune iz džepa.


AVG AntiVirus Security Free

AVG

Jednostavno, AVG... valjda ne postoji netko, a da nije čuo za AVG...
AVG je najčešće korišteni antivirusni program na računalima, najviše zato jer je besplatan. AVG ima preko 100 milliona downloada te mnogo odličnih recenzija koje su napisali obični ali i napredni korisnici. AVG Free kao besplatna inačica u ponudi sadržava osnove kao što su antivirus, anti-phishing, i anti-malware skeniranje te sve to u kompletu odrađuje se u realnom vremenu. U ponudi se nalazi i "find my smartphone" usluga koja služi za pronalazak izgubljenog uređaja te opcija Anti-theft kao usluga traženja ukradenog uređaja te sve to zajedno na besplatnoj i plaćenoj inačici!
Možete zaključati ili kompletno obrisati sadržaj na uređaju, slično kao Google usluga "Android Device Manager".
Zadnje što sam zaboravio spomenuti je da ima ugrađeni monitoring za bateriju, protok podataka i prikaz zauzeća memorije.

BESPLATNO

Avast Mobile Security

Avast
Avast je podjednako poznat kao i AVG na računalima no također ista situacija je i kada govorimo o mobilnim uređajima. Koristio sam Avast na svom računalu isto tako preporučao svima koje znam.
Ako gledamo plaćene verzije Avast je cjenovno prihvatljiviji od ostalih ponuđača za recimo istu uslugu zaštite, no ovdje nećemo sada govoriti o direktnim stvarima i hvaliti pojedinca nego istaknuti određene stvari kod svakog. Avast nudi sve kao i ostali (antivirus, anti-malware, phishing, i skeniranje)

U paketu dobivate virusni skener, deinstalator virusa, zaštita, mjerač mreže, menadžer aplikacija, zaključivač aplikacija, te čak i firewall (samo na ROOTanim uređajima) koji daje totalnu kontrolu da biste ostali nenapadnuti!

BESPLATNO

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 27 Srpanj 2014 20:53
Više u ovoj kategoriji: ESET Mobile Security & Antivirus »

Grad Zagreb

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.